Το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού είναι Ιερό του Απόλλωνα

image

Ο Απόλλωνας καθορίζει τη μοίρα των ιπτάμενων μέσων. Από την απογείωση έως και την προσγείωση, ο Απόλλωνας είναι που καθορίζει την ασφάλεια της πτήσης.

– Η προέκταση της νοητής ευθείας που διατρέχει το μήκος του δυτικού διαδρόμου  του αεροδρομίου του Ελληνικού, καταλήγει ακριβώς στο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα στο Λαιμό Βουλιαγμένης. Και ανάποδα: η ευθεία που ενώνει το ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα  με το βόρειο άκρο του διαδρόμου, διατρέχει ολόκληρο το μήκος τού διαδρόμου χωρίς η ευθεία να βγαίνει εκτός της στενής λωρίδας  του διαδρόμου ούτε χιλιοστό. Το πλάτος του διαδρόμου είναι 60 μέτρα και το μήκος 1,78 χιλιόμετρα.  Η ευθεία που διατρέχει το μήκος του διαδρόμου και καταλήγει στο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα είναι 9,68  χιλιόμετρα.

image

– Η προέκταση της νοητής ευθείας που διατρέχει το μήκος του ανατολικού   διαδρόμου του αεροδρομίου του Ελληνικού, καταλήγει ακριβώς στο ναό του Απόλλωνα Παγασίτη στον αρχαιολογικό χώρο στις Νέες Παγασές Βόλου. Και ανάποδα: η ευθεία που ενώνει το ναό του Απόλλωνα Παγασίτη  με το νότιο άκρο του διαδρόμου, διατρέχει ολόκληρο το μήκος τού διαδρόμου χωρίς η ευθεία να βγαίνει εκτός της στενής λωρίδας   του διαδρόμου ούτε χιλιοστό. Το πλάτος του διαδρόμου είναι 58,4 μέτρα και το μήκος 2,33  χιλιόμετρα.  Η ευθεία που διατρέχει το μήκος του διαδρόμου και καταλήγει στο ναό του Απόλλωνα Παγασίτη είναι 174,68 χιλιόμετρα.

image

– Ο δυτικός διάδρομος του αεροδρομίου του Ελληνικού αποτελεί βάση ισοσκελούς  τριγώνου με κορυφή τον Ναό του Απόλλωνα στην Αίγινα. Ισοσκελές είναι το τρίγωνο με κορυφή τον Ναό του Απόλλωνα στην Αίγινα και πλευρές έως, α) το βόρειο άκρο του δυτικού διαδρόμου (31,06 χλμ) και, β) το νότιο άκρο του δυτικού  διαδρόμου (31 χλμ). Το μήκος του δυτικού διαδρόμου, που αποτελεί και την βάση του ισοσκελούς τριγώνου, είναι 1,78 χιλιόμετρα.

image

image

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έχουν «δεθεί» από ναούς τού Απόλλωνα τα πολιτικά αεροδρόμια, της Ρόδου, της Θεσσαλονίκης, το Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα, του Βουκουρεστίου, της Σόφιας και της Κωνσταντινούπολης. Επίσης τα στρατιωτικά αεροδρόμια, της Αγχιάλου, του Άραξου, της Τριπόλεως, της Καλαμάτας και της Λάρισας. Οι ναοί του Απόλλωνα «δείχνουν» τα  αεροδρόμια που ο πολιτισμός μας κατασκεύασε (ασυνείδητα) δίπλα τους, έτσι που οι διάδρομοι προσγείωσης – απογείωσης είτε ευθυγραμμίζονται με τους ναούς, είτε αποτελούν βάση ισοσκελούς τριγώνου  με κορυφή κάποιον από τους ναούς του Απόλλωνα.

Κορωνίδα όλων ο Ναός του Απόλλωνα στην αρχαία Κόρινθο, που «δείχνει» με τρόπο εκπληκτικό τους διαδρόμους προσγείωσης – απογείωσης των αεροδρομίων. Ο Ναός του Απόλλωνα στην αρχαία Κόρινθο ταυτίζεται με την προσπάθεια του ανθρώπου να κατακτήσει τον ουρανό. Οι αμερικανοί συνδέονται πολύ στενά με τον Ναό του Απόλλωνα στην αρχαία Κόρινθο. Ο ιερός αυτός Ναός  ανακαλύφθηκε από το Αμερικανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο. Το FBI ήταν αυτό που εξιχνίασε σε χρόνο ρεκόρ την μεγάλη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, φροντίζοντας να επιστραφούν οι  αρχαιολογικοί θησαυροί που εκλάπησαν στις προθήκες του Μουσείου. Ο Απόλλωνας της Κορίνθου είναι ταυτισμένος με την προσπάθεια του ανθρώπου να κατακτήσει το διάστημα. Πιθανόν η ονοματοδοσία «Απόλλων 11»  της αποστολής για την κατάκτηση της Σελήνης, να ήταν πράξη ασυνείδητη. Πιθανόν να ήταν και συνειδητή. Σε κάθε πάντως περίπτωση,  αυτό το μικρό βήμα για έναν άνθρωπο που ήταν ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα, συνδέεται με το Ναό του Απόλλωνα στην αρχαία Κόρινθο.

Ένας από τους αναντικατάστατους πυλώνες του πνευματικού οικοδομήματος του Ελληνισμού είναι η ευσέβεια, η αποφυγή της πρόκλησης της μήνης των θεών, η αποστροφή ακόμα και της υποψίας της ύβρεως.

Το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού είναι Ιερό του Απόλλωνα. Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης του πρώην αεροδρομίου είναι δεσμευμένοι από τον θεό. Τυχόν καταστροφή τους από ανθρώπινο χέρι, θα συνιστούσε πράξη ύβρεως προς τον Απόλλωνα.

Advertisements