Knowing (Διώρυγα της Κορίνθου)

image

image

image

image

image

– Η Διώρυγα της Κορίνθου είναι διώρυγα η οποία ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο, στη θέση του Ισθμού της Κορίνθου, λίγο ανατολικότερα από την πόλη της Κορίνθου. Κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1880 και 1893.  Η διώρυγα έχει μήκος 6.346 μέτρα και πλάτος στην επιφάνεια της θάλασσας 24,6 μέτρα.

– Ο Ναός Ηραίου Περαχώρας αποκαλύφθηκε με τις εργασίες της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής η οποία έφερε στο φως τα πιο σημαντικά απομεινάρια του πρώιμου κορινθιακού πολιτισμού. Κεντρικό ρόλο στη σκηνή του αρχαιολογικού χώρου έχει το αρχαίο ιερό της θεάς Ήρας · για χάρη της άλλωστε ολόκληρος ο χώρος λέγεται και Ηραίο. Τα απομεινάρια του ναού της Ήρας χρονολογούνται από  τον 6ο π.Χ. αι.

– Ο ναός του Ισμηνίου Απόλλωνα στη Θήβα οικοδομήθηκε μετά τη νίκη των Λεύκτρων, το 371 π.Χ. και ανήκει στη σπουδαιότερη λατρεία των Θηβών, μαζί με αυτή της Δήμητρας Θεσμοφόρου. Στο σημείο, πριν από το ναό αυτό υπήρχε ο αρχαϊκός και ο γεωμετρικός ναός. Σήμερα σώζονται τμήματα της πήλινης κεράμωσης.

– Η Τεγέα ήταν πόλη της αρχαίας Αρκαδίας. Στην πόλη υπήρχε το ιερό της Αλέας Αθηνάς. Μέσα στο ιερό υπήρχε άγαλμα της Αθηνάς από ελεφαντόδοντο, άγαλμα του Ασκληπιού γιού του Απόλλωνα, άγαλμα της Υγείας και τα δόντια του Ερυμάνθιου κάπρου τα οποία όταν οι Ρωμαίοι προσάρτησαν την περιοχή στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία τα μετέφεραν στη Ρώμη. Η Θεά Αθηνά ήταν η πολιούχος της πόλης και προς τιμήν της γίνονταν οι αγώνες Αλεαία. Σήμερα ο ναός δεν υπάρχει πλέον και λέγεται ότι τμήματά του χρησιμοποιήθηκαν στην ανοικοδόμηση του ναού της Παναγίας που βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο. Στην Τεγέα υπήρχε και δεύτερο ιερό της Αθηνάς Πολιάτιδος. Στην αγορά της πόλης υπήρχε ιερό της Αφροδίτης.

–  Η προέκταση της νοητής ευθείας που ξεκινά από τη νότια είσοδο της Διώρυγας της Κορίνθου http://goo.gl/maps/XZSTm και διατρέχει το θαλάσσιο διάδρομο που εκτείνεται σε ολόκληρο το μήκος της διώρυγας, καταλήγει ακριβώς στο Ηραίο Περαχώρας http://goo.gl/maps/2XH9W ! Και ανάποδα: η ευθεία που ενώνει το ναό της Ήρας στην Περαχώρα με τη νότια είσοδο της Διώρυγας της Κορίνθου, διατρέχει ολόκληρο το μήκος του θαλάσσιου διαδρόμου της διώρυγας χωρίς η ευθεία να παρεκκλίνει (του θαλάσσιου διαδρόμου) ούτε χιλιοστό!!!  Η Διώρυγα της Κορίνθου έχει μήκος 6,346  χιλιόμετρα και πλάτος 24,6 μέτρα. Η ευθεία  που διατρέχει το μήκος του θαλάσσιου διαδρόμου της Διώρυγας της Κορίνθου και καταλήγει στο Ηραίο Περαχώρας είναι 18,49 χιλιόμετρα.

Δηλαδή η ευθεία 18,49 χιλιομέτρων, που ξεκινά από το ναό της Ήρας στην Περαχώρα, εισέρχεται στη βόρεια είσοδο της Διώρυγας της Κορίνθου και καταλήγει στη νότια είσοδό της, διατρέχει ολόκληρο το θαλάσσιο διάδρομο μήκους 6,346  χιλιομέτρων και πλάτους 24,6 μέτρων της διώρυγας ΧΩΡΊΣ Η ΕΥΘΕΊΑ ΝΑ «ΑΚΟΥΜΠΆ» (ΣΕ ΚΑΝΈΝΑ ΣΗΜΕΊΟ) ΤΑ ΤΟΙΧΏΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΏΡΥΓΑΣ ! ! ! Αυτό σημαίνει ότι, η ευθεία των 18,49 χλμ διατρέχει ολόκληρο το μήκος των 6,346 χλμ της διώρυγας μέσα από ένα άνοιγμα πλάτους 24,6 μέτρων !!!  Είναι σα να περνά κλωστή μέσα από βελόνα από απόσταση 18,5 χλμ !!! Αν σταθείς στη νότια είσοδο της διώρυγας και μέσα από σούπερ κιάλια κοιτάξεις προς τη βόρεια είσοδο, αυτό που θα δεις στα 18,49 χιλιόμετρα μακριά είναι ο ναός της Ήρας στην Περαχώρα ! ! ! Βίντεο https://vimeo.com/131964577  (εικόνες 1 και 2)

– Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εκπληκτικής ακρίβειας παραπάνω ευθεία δεν προέκυψε τυχαία, τη χρησιμοποιούν ως βάση τριγώνου (!) με κορυφή το Ναό & Μαντείο Ισμηνίου Απόλλωνος στη Θήβα (!!), δημιουργώντας τέλειο ισοσκελές γεωδαιτικό τρίγωνο, ως εξής:
Ισοσκελές είναι το τρίγωνο με κορυφή το Ναό & Μαντείο Ισμηνίου Απόλλωνος στη Θήβα http://goo.gl/maps/kOcfN  και πλευρές έως α) το Ηραίο Περαχώρας http://goo.gl/maps/7jXjS  (52,28 χλμ) και β) την νότια είσοδο της Διώρυγας της Κορίνθου http://goo.gl/maps/O9z92  (52,21 χλμ) !!  Βίντεο https://vimeo.com/131965207  (εικόνα 3). Και δεν σταματούν εδώ…

– Χρησιμοποιώντας ως βάση γεωδαιτικού τριγώνου το θαλάσσιο διάδρομο που εκτείνεται σε ολόκληρο το μήκος της Διώρυγας της Κορίνθου, δημιουργούν νέο ισοσκελές τρίγωνο, τη φορά αυτή προς την αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση, με τα λείψανα του ναού της Αλέας Αθηνάς στην αρχαία Τεγέα!
Τέλειο ισοσκελές είναι και το τρίγωνο με κορυφή τα λείψανα του ναού της Αλέας Αθηνάς στην αρχαία Τεγέα http://goo.gl/maps/Nn9hj  και πλευρές έως α) τη βόρεια είσοδο της Διώρυγας της Κορίνθου http://goo.gl/maps/3Ce9v (72,93 χλμ) και β) την νότια είσοδο της Διώρυγας της Κορίνθου http://goo.gl/maps/G7FOU  (72,96 χλμ). Βίντεο https://vimeo.com/131965539  (εικόνα 4)

– Αυτοί που υπέδειξαν τα σημεία όπου οικοδομήθηκαν, ο ναός της Ήρας στην Περαχώρα, ο ναός του Ισμηνίου Απόλλωνα στη Θήβα και το ιερό της Αλέας Αθηνάς στην Τεγέα, 2443 χρόνια πριν τη διάνοιξη της Διώρυγας της Κορίνθου, γνώριζαν με ακρίβεια χιλιοστού, α) το τελικό σχέδιο που δόθηκε στη Διώρυγα της Κορίνθου το έτος 1893, β) τις ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες των δύο άκρων της και, γ) τον ακριβή γεωγραφικό προσανατολισμό καθώς και το ακριβές μήκος και πλάτος της διώρυγας. Είχαν απόλυτη γνώση της μορφολογίας και της γεωγραφίας του γήινου ανάγλυφου καθώς και πλήρη γνώση του γεωδαιτικού προτύπου της Γης • ανάλογου ή και καλύτερου του προτύπου WGS-84 που ο Πολιτισμός μας τελειοποίησε το 1984 και αναθεώρησε τελευταία φορά το 2004. 

* Σε μια επίδειξη δύναμης της ακριβούς εικόνας που είχαν για τον πολιτισμό μας 2550 χρόνια πριν, προέβλεψαν και τη δημιουργία δύο (εκ των τεσσάρων) γεφυρών της διώρυγας: της βυθιζόμενης ξύλινης γέφυρας στη νότια είσοδο της Διώρυγας και του καταστρώματος της Ολυμπίας Οδού που διέρχεται πάνω από τη διώρυγα. Για την πρόβλεψη αυτή προορίστηκε ο ναός του Ισθμίου Ποσειδώνα στα Ίσθμια.
Τέλειο ισοσκελές είναι το τρίγωνο με κορυφή το μέσο του καταστρώματος της Ολυμπίας Οδού (στο σημείο που ο Οδός  διέρχεται πάνω από τη διώρυγα  http://goo.gl/maps/qTlh6 ) και πλευρές έως α) το ναό του Ισθμίου Ποσειδώνα στα Ίσθμια  http://goo.gl/maps/dJJTq  (1,12 χλμ) και β) το μέσο του καταστρώματος της βυθιζόμενης ξύλινης γέφυρας http://goo.gl/maps/0jk0u  (1,12 χλμ) και Βίντεο https://vimeo.com/131965812  (εικόνα 5)

Advertisements