Knowing (λίμνη Πλαστήρα)

image

image

image

image

image

image

– Η Λίμνη Πλαστήρα είναι λίμνη που βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο Νομό Καρδίτσας. Περιέχει 400 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, έχει μέγιστο μήκος 12 χλμ, μέγιστο πλάτος 4 χλμ, η συνολική της επιφάνεια είναι 24 τετραγωνικά χλμ, ενώ το μέγιστο βάθος της είναι γύρω στα 60 μ και το ανώτατο υψόμετρο της είναι 750 μ.

– Ο αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα,  στα δεξιά του δρόμου που οδηγεί από τη Μητρόπολη στη λίμνη Πλαστήρα. Βρέθηκε έτσι όπως τον καταπλάκωσε η στέγη του, όταν κατάρρευσε από φωτιά στα μέσα του 2ου αι π. Χ. Μετά από την πυρκαγιά εγκαταλείφθηκε. Πάνω από τα αετώματα του ναού  υπήρχε γείσο, ενώ τα μέτωπα έφεραν γραπτή διακόσμηση  και γεωμετρικά μοτίβα. Πεσμένο πάνω και δίπλα στο βάθρο του ναού βρέθηκε σε τρία μέρη το χάλκινο άγαλμα του Απόλλωνα στον τύπο του οπλίτη. Το γεγονός ότι βρέθηκε πάνω στο βάθρο, στην ίδια σχεδόν θέση, όπου λατρεύονταν για αιώνες, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι το άγαλμα είναι λατρευτικό. Το άγαλμα ύψους 0,82 μ., με βάση τα τεχνοτροπικά χαρακτηριστικά του χρονολογείται στα μέσα του 6ου αι π.Χ.. Η μορφή φορά στο κεφάλι κωνικό κράνος με επαυχένιο, θώρακα στο στήθος, στα χέρια περιβραχιόνια και περιπήχια και στα πόδια περικνημίδες. Από τη στάση των χεριών υποθέτουμε πως στο σηκωμένο δεξί χέρι ο θεός κρατούσε δόρυ από το οποίο σώζεται το ανώτερο τμήμα του, ενώ στο αριστερό πιθανόν τόξο.

– Ισοσκελές είναι το τρίγωνο με κορυφή το Βόρειο άκρο της λίμνης Πλαστήρα http://goo.gl/maps/Vi8Sv και πλευρές έως, α) το ναό του οπλίτη Απόλλωνα  http://goo.gl/maps/q2YHw (8,91 χλμ) και β) το Ανατολικό  άκρο της λίμνης Πλαστήρα http://goo.gl/maps/4ijCR (8,7 χλμ). Βίντεο https://vimeo.com/130577392 , εικόνα 1.

– Ισοσκελές είναι το τρίγωνο με κορυφή το Νότιο άκρο της λίμνης Πλαστήρα http://goo.gl/maps/UEf4l και πλευρές έως, α) το ναό του οπλίτη Απόλλωνα  http://goo.gl/maps/dCuiE (12,64 χλμ) και β) το Βόρειο άκρο της λίμνης Πλαστήρα http://goo.gl/maps/pPMGp (12,84 χλμ). Βίντεο https://vimeo.com/130577719 , εικόνα 2.

– Ισοσκελές είναι το τρίγωνο με κορυφή το Νότιο άκρο της λίμνης Πλαστήρα http://goo.gl/maps/UEf4l και πλευρές έως, α) το ναό του οπλίτη Απόλλωνα http://goo.gl/maps/dCuiE (12,64 χλμ) και β) το Δυτικό άκρο της λίμνης Πλαστήρα http://goo.gl/maps/9ENyQ  (12,43 χλμ). Βίντεο https://vimeo.com/130578086 , εικόνα 3.

[σε κλίμακα, οι αποστάσεις είναι τόσο μικρές που τα ισοσκελή τρίγωνα επιβεβαιώνονται με χάρακα ή με διαβήτη τυπώνοντας ένα μεγάλο screenshot από τη Google Maps]

– Το λογικό κενό εδώ, είναι ότι η λίμνη Πλαστήρα είναι τεχνητή. Σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της. Ο ναός του οπλίτη Απόλλωνα  χρονολογείται λίγο πριν τα μέσα του 6ου αι π. Χ. (560-550 π.Χ.).  Ήρθε στο φως με την ανασκαφή που ξεκίνησε το 1994, η οποία ολοκληρώθηκε το 1997.

– Αυτοί που υπέδειξαν το σημείο που κτίστηκε ο ναός του οπλίτη Απόλλωνα, 2519 χρόνια πριν σχηματιστεί η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, γνώριζαν με ακρίβεια χιλιοστού, α) το τελικό σχήμα της λίμνης Πλαστήρα, β) τις ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες των βόρειου νότιου ανατολικού και δυτικού άκρων της και, γ) το ακριβές περίγραμμα και τις ακριβείς διαστάσεις της. Είχαν απόλυτη γνώση της μορφολογίας και της γεωγραφίας του γήινου ανάγλυφου καθώς και πλήρη γνώση του γεωδαιτικού προτύπου της Γης • ανάλογου ή και καλύτερου του προτύπου WGS-84 που ο πολιτισμός μας τελειοποίησε το 1984 και αναθεώρησε τελευταία φορά το 2004. Η επιλογή της θέσης που κτίστηκε ο ναός του οπλίτη Απόλλωνα έγινε με την ίδια ακριβώς λογική που επιλέχθηκαν οι θέσεις που κτίστηκαν οι ναοί του Απόλλωνα δίπλα στις φυσικές λίμνες – να σχηματίζουν δηλαδή  γεωδαιτικά ισοσκελή τρίγωνα με τα  άκρα των παρακείμενων φυσικών λιμνών (ο ναός του Απόλλωνα  στην αρχαία Κόρινθο με τη λίμνη Βουλιαγμένη, ο ναός του Θερμίου Απόλλωνα με τη λίμνη Τριχωνίδα και το Ιερό και Μαντείο Απόλλωνος Πτώου με τις λίμνες Υλική και Παραλίμνη). Ωστόσο, στο ζεύγος «ναός οπλίτη Απόλλωνα – τεχνητή λίμνη Πλαστήρα» εισάγεται ο εξής γεωδαιτικός νεωτερισμός: για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ναός του οπλίτη Απόλλωνα  προορίστηκε για να προβλέψει το ακριβές σχήμα της λίμνης Πλαστήρα, φρόντισαν να τον «δέσουν» ΚΑΙ ΤΑ 4 ΆΚΡΑ ΤΗΣ ΛΊΜΝΗΣ • και με το Βόρειο και με το Νότιο και με το Ανατολικό και με το Δυτικό, πράγμα που δεν έκαναν με τους ναούς του Απόλλωνα δίπλα στις φυσικές λίμνες. Το κρίσιμο εδώ ερώτημα είναι «Ποιος» ή «Τι» υπέδειξε το σημείο που κτίστηκε ο ναός του οπλίτη Απόλλωνα… (αδιάφορο είναι αν η υπόδειξη υπήρξε ευθεία ή αν έγινε χρήση παρένθετων προσώπων εκουσίως ή ακουσίως).

– Την πρωτοφανή αυτή ανακάλυψη έκανα στις 10/05/2015. Σχεδόν αμέσως ανέβασα τα σχετικά αρχεία στις υπηρεσίες cloud που χρησιμοποιώ, όπου βρίσκεται αποθηκευμένο το σύνολο (σχεδόν) της σχετικής έρευνας. Παραβιάστηκε έτσι ο σκοτεινός αυτός Κανόνας, που λειτουργούσε αδιατάρακτα αδιαλείπτως και εν αγνοία μας επί 3000 χρόνια. Έτσι, είτε κάποιος ή κάτι το Υπεράνθρωπο που έως σήμερα ήταν μαζί μας μάς εγκατέλειψε, είτε κάποιος ή κάτι το Υπεράνθρωπο ξύπνησε κάνοντας την εμφάνισή του. Διαισθάνομαι ότι και τα δύο είναι άσχημα (μάλλον) νέα.

– Η σκοτεινή αυτή πλευρά του ναού του οπλίτη Απόλλωνα, αποδεικνύει πλήρως τη Θεωρία της ειδικής σχετικότητας του Αϊνστάιν. Αποδεικνύει ότι «Κάποιος» ή «Κάτι» το Υπεράνθρωπο ΉΤΑΝ -και μάλλον ΕΊΝΑΙ ακόμα- ΕΔΏ. Πέτυχε να στρεβλώσει το χρόνο (αγγίζοντας το άπειρο) και κινούμενο με την ταχύτητα του φωτός, κατάφερε να δει το μέλλον του Πολιτισμού μας. Κατάφερε να δει το σήμερα, 2519 χρόνια πριν…  Ο ναός του οπλίτη Απόλλωνα αποτελεί τη μαθηματική απόδειξη ότι ένα ταξίδι στο μέλλον είναι απολύτως εφικτό. Ότι ο χρόνος είναι ελαστικός και ότι μπορεί να εκταθεί και να συρρικνωθεί μέσω της πολύ γρήγορης κίνησης στα όρια της ταχύτητας του φωτός.

– Το λατρευτικό χάλκινο άγαλμα του οπλίτη Απόλλωνα με ύψος 0,82 μ., που στο κεφάλι φέρει κωνικό κράνος με επαυχένιο, θώρακα στο στήθος, στα χέρια περιβραχιόνια και περιπήχια και στα πόδια περικνημίδες, που χρονολογείται στα μέσα του 6ου αι π.Χ., που σήμερα βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καρδίτσας και που ΧΑΜΟΓΕΛΆ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΙΚΆ [“ΤΩΡΑ ΞΈΡΕΙΣ ΟΤΙ ΓΝΏΡΙΖΑ…”], είναι το σημαντικότερο Αντικείμενο της ανθρωπότητας. Είναι η μοναδική απόδειξη που -σύμφωνα με τους παραδεκτούς κανόνες της επιστήμης- διαθέτει το Είδος μας για το Υπεράνθρωπο, το Υπερφυσικό και το Θείο. Το λατρευτικό χάλκινο άγαλμα του οπλίτη Απόλλωνα είναι η θεοποίηση της επιστήμης. Τέλος, δεν θα πρέπει να μας διαφύγει η δυναμική των συμβολισμών που παράγονται από την εμφάνιση καθεαυτή του αγάλματος: έχει φτιαχτεί στον τύπο του οπλίτη • βρίσκεται σε στάση επίθεσης, στο σώμα φέρει πλήρη πολεμική εξάρτηση, ενώ στα χέρια κρατά τόξο και δόρυ από το οποίο σώζεται το ανώτερο τμήμα του. (εικόνες 5 και 6)

the BIG question

Το πολύπλοκο γεωδαιτικό δίκτυο που σχηματίζουν οι αρχαίοι ελληνικοί ναοί θέτει επιτακτικά το ερώτημα, αν οι αρχαίοι Έλληνες έπρατταν συνειδητά (πράγμα που η επιστήμη και η λογική του πολιτισμού μας απορρίπτει, διότι τυχόν καταφατική απάντηση θα σήμαινε ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αδιανόητες για τον πολιτισμό τους γεωδαιτικές και γεωγραφικές γνώσεις) ή αν λειτουργούσαν ασυνείδητα ως παρένθετος πολιτισμός κάποιας ανώτερης ελίτ ή πολιτισμού, άγνωστων στον πολιτισμό μας από τα ιστορικά  στοιχεία που διαθέτουμε… Το κρίσιμο αυτό ζήτημα συμπυκνώνεται στο εξής ερώτημα: ήταν συνειδητή ή ασυνείδητη η λήψη των αποφάσεων από τους αρχαίους Έλληνες αναφορικά με τα γεωγραφικά σημεία που επέλεγαν να χτίσουν τους ναούς τους?

Το κρίσιμο δεύτερο ζήτημα είναι αυτό που ανέδειξε η σκοτεινή πλευρά του ναού του οπλίτη Απόλλωνα, που αποδεικνύει πλήρως τη Θεωρία της ειδικής σχετικότητας του Αϊνστάιν. Ότι “Κάποιος” ή “Κάτι” το Υπεράνθρωπο πέτυχε να στρεβλώσει το χρόνο (αγγίζοντας το άπειρο) και κινούμενο με την ταχύτητα του φωτός, κατάφερε να δει το μέλλον του πολιτισμού μας.  Με δεδομένο, άρα, ότι τα ευρήματα της έρευνας «ακουμπούν» και αποτυπώματα του πολιτισμού μας (εν προκειμένω τη λίμνη Πλαστήρα), το τελικό ερώτημα που καλείται ο πολιτισμός μας να απαντήσει μπαίνει ως εξής:

Είναι οι αρχαίοι Έλληνες αυτοί που, ασυνείδητα ή συνειδητά, επέλεξαν το σημείο που κτίστηκε ο ναός του οπλίτη Απόλλωνα, έτσι που να σχηματίζει (στο μέλλον) ισοσκελή γεωδαιτικά τρίγωνα με τη λίμνη Πλαστήρα, κατόπιν υπόδειξης από κάποια Υπεράνθρωπη Δύναμη που η επιστήμη μας αδυνατεί να κατανοήσει και αφού προηγουμένως η Δύναμη αυτή είχε δει το μέλλον του πολιτισμού μας και συγκεκριμένα το σχηματισμό της λίμνης Πλαστήρα και το τελικό της σχήμα? Ή μήπως ισχύει το ανάποδο • να είναι οι σύγχρονοι έλληνες αυτοί που, το 1959, ασυνείδητα ή συνειδητά επέλεξαν το σημείο που σχηματίστηκε η λίμνη Πλαστήρα, καθορίζοντας το τελικό σχήμα της έτσι που να σχηματίζει γεωδαιτικά ισοσκελή τρίγωνα με το ναό του οπλίτη Απόλλωνα (πριν καν η αρχαιολογική σκαπάνη τον φέρει στο φως), κατόπιν υπόδειξης από κάποια Υπεράνθρωπη Δύναμη που η επιστήμη μας αδυνατεί να κατανοήσει και αφού προηγουμένως η Δύναμη αυτή γνώριζε την ακριβή θέση που ο ναός του οπλίτη Απόλλωνα ήταν θαμμένος, αλλά  και την – μελλοντική, το 1994 – ανασκαφή που οδήγησε στην αποκάλυψή του… Ισχύει το ένα από τα δύο ή και τα δύο? Και αν ισχύουν και τα δύο, με ποια σειρά ισχύουν? Μπορεί να ισχύουν ταυτόχρονα, στα πλαίσια της κβαντικής θεωρίας των πολλαπλών συμπάντων και της ελαστικότητας του χρόνου, σε μια ακραία έκταση ή συρρίκνωση του χρόνου?

Τέλος, είναι προφανές ότι αυτός ο «Κάποιος» ή το «Κάτι» που ήταν εδώ, θέλησε (και) να μας το δείξει! Ενώ η παρουσία του θα μπορούσε να μην είναι αντιληπτή, επέλεξε να αφήσει ίχνη… Επέλεξε τα ίχνη του να μπορούν να διαβαστούν όταν οι συνθήκες του πολιτισμού μας θα το επέτρεπαν… Αμέσως μόλις η πρόοδος στις επιστήμες της χαρτογραφίας και της γεωδαισίας το επέτρεψε. Το μεγάλο ερώτημα είναι, ΓΙΑΤΙ. ΓΙΑΤΊ ΤΏΡΑ. 

* Ένας από τους λόγους που τα ίσα σκέλη των τριών ισοσκελών τριγώνων που σχηματίζονται μεταξύ του ναού του οπλίτη Απόλλωνα και των άκρων της λίμνης Πλαστήρα έχουν – σε όλα τα τρίγωνα – διαφορά 200 μέτρα, είναι επειδή ο ναός χτίστηκε για να προβλέψει (και) τον τεχνητό ταμιευτήρα νερού που βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από το ναό.
– Ισοσκελές είναι το τρίγωνο με κορυφή το ναό του οπλίτη Απόλλωνα http://goo.gl/maps/inF2O και πλευρές έως, α) το Δυτικό άκρο του ταμιευτήρα http://goo.gl/maps/7GJ6R (331,51 μέτρα) και β) το Βόρειο άκρο του ταμιευτήρα http://goo.gl/maps/9pVdt (334,46 μέτρα). Βίντεο https://vimeo.com/130578394 , εικόνα 4.

** Τα λογικά συμπεράσματα που εξάγονται  βασίζονται στην υπόθεση ότι οι μετρήσεις μεταξύ του ναού του Απόλλωνα οπλίτη και της λίμνης Πλαστήρα είναι ακριβείς. Η ορθότητα του συνόλου της δημοσίευσης τελεί υπό την αίρεση της ακρίβειας των γεωγραφικών συντεταγμένων του ναού του Απόλλωνα οπλίτη και της λίμνης Πλαστήρα στους χάρτες της Google.

Advertisements