ΑΝΘΡΏΠΙΝΟ ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΜΑ Η ΒΡΑΧΟΠΥΡΑΜΊΔΑ ΤΟΥ ΤΑΫΓΈΤΟΥ!

image

ΑΝΘΡΏΠΙΝΟ ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΜΑ Η ΒΡΑΧΟΠΥΡΑΜΊΔΑ ΤΟΥ ΤΑΫΓΈΤΟΥ!  11 ναοί και μνημεία πιστοποιούν την Πυραμίδα ως έργο ανθρώπινο. Σε απόλυτη γεωγραφική ευθεία η κορυφή του Ολύμπου με  τη γεωπυραμίδα του Ταϋγέτου!

Η υψηλότερη κορυφή του Ταϋγέτου ονομάζεται Αγιολιάς ή Προφήτης Ηλίας,  και σε υψόμετρο 2.363 βρίσκεται στο ανώτερο μέρος της τοποθεσίας που ονομάζεται Πυραμίδα, λόγω του χαρακτηριστικού σχήματος της http://goo.gl/maps/fgjeS . (πηγή)

Η μεγαλύτερη γνωστή πυραμίδα, η οποία, για εκείνους που πιστεύουν ότι είναι ανθρώπινη κατασκευή είναι η αρχαιότερη παγκοσμίως, βρίσκεται στην κορυφή του Ταϋγέτου, πάνω ακριβώς από τη Λακωνία. Η κορυφή «Προφήτης Ηλίας» του Ταϋγέτου, έχει εμφανώς το σχήμα μιας πυραμίδας. Το ερώτημα είναι, το αν είναι ανθρώπινο  κατασκεύασμα, ή φυσικό.

Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ερευνητών που υποστηρίζουν ότι η κορυφή «προφήτης Ηλίας» του Ταϋγέτου λαξεύτηκε, προκειμένου να αποκτήσει πυραμιδοειδές σχήμα, ενώ υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν ότι η πυραμίδα είναι φυσική και δεν κατασκευάστηκε από ανθρώπινο χέρι. Όμως γεγονός είναι ότι όσοι επισκέπτονται την βραχοπυραμίδα παραξενεύονται από την απότομη αλλαγή του τοπίου, στο σημείο που είναι η βάση της. Στο σημείο που αρχίζει η βραχοπυραμίδα, το βουνό γίνεται σχετικά λείο και ομαλό, ενώ πιο πριν δεν είναι. Το ότι πρόκειται περί τεχνικού-λαξευτού έργου και όχι φυσικού σχήματος, αποδεικνύεται από την απόλυτη κανονικότητα της πυραμίδας και κυρίως από την τεχνητή οριζοντίωση της βάσεώς της.  Στοιχεία από την εμφάνιση και το σχήμα της πυραμίδας, συνηγορούν προς την κατεύθυνση της ανθρώπινης παρέμβασης, αφού υποψιάζουν, όχι μόνο το αφύσικα τέλειο σχήμα της αλλά και η εμφανής οριζοντίωση της βάσης της, που δείχνει να έχει περάσει από ανθρώπινα χέρια, αφού από κει και πάνω το πέτρωμα και το χώμα αλλάζουν, σμιλεύονται και ισιώνουν για να φτιάξουν το ισόπλευρο τρίγωνο. Αν η πυραμίδα είναι τεχνητό κατασκεύασμα, η δόξα της εντείνεται και αφήνει να εννοηθούν αρχαίες τελετουργίες και πρόθεση ιερατική.

Η πυραμίδα είναι ορατή από τη πόλη της Σπάρτης, αν κοιτάξεις προς τα δυτικά. Οι αρχικές διαστάσεις της Πυραμίδας του Ταϋγέτου είναι άγνωστες. Η φθορά από τις δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια είναι τεράστια. Αξιοπερίεργη είναι επίσης σκιά που δημιουργεί η πυραμίδα, στην ανατολή και στην δύση του ηλίου.

Από την πολύτιμη πηγή του Παυσανία γνωρίζουμε ότι σε πολύ παλιά χρόνια, οι Λακεδαίμονες θυσίαζαν λευκά άλογα (ηλιακό σύμβολο) στην απόληξή της. Το όνομα της ψηλότερης κορφής του βουνού το αποκαλούσαν Ταλετόν ή Ταλητόν , λέξη ίδιας ρίζας με την Τελετή, την ιεροπραξία, τη θυσία. Οι Ορφικοί, αυτοί οι μυστικιστές της αρμονίας, που γνώριζαν περισσότερα και από όσα συναρπαστικά κατέγραψαν, θεωρούσαν τη γεωπυραμίδα του Ταϋγέτου ιερή, Πύλη κοσμική, μέσα από την οποία η ουράνια Αρμονία και το αείζωον φως κατέρχονται στον κόσμο.
Και το επίσης, εύγλωττο όνομα της περιοχής, αφήνει να εννοηθεί πως η πυραμίδα στη κορυφή ήταν κέντρο ύπαρξης και ορισμός για τον γύρω κόσμο. «Λακωνία», με το πρώτο συνθετικό, «λας», να σημαίνει λίθο και το δεύτερο – «κωνία», να δείχνει το κωνικό, πυραμιδοειδές σχήμα στην κορφή. «Λακωνία», η χώρα του κωνικού λίθου, ιερή τοποθεσία του Ήλιου και πύλη κοσμική για το φως. Καθόλου παράξενο που, κάθε χρόνο, η λατρεία αναζωπυρώνεται στο ίδιο σημείο. ( πηγές: 1 , 2)

– Τίθεται εδώ το ερώτημα αν η γεωπυραμίδα  του Ταϋγέτου λαξεύτηκε στην κορυφή του Ταϋγέτου από ανθρώπινο χέρι ή αν απλά πρόκειται για  μεγάλο βραχώδη όγκο που δημιουργήθηκε τυχαία και παραπέμπει σε κάτι που θυμίζει πυραμίδα… Απάντηση στο ερώτημα καλείται να δώσει η επιστήμη της αρχαιολογικής γαιωδαισίας. Σύμφωνα με τον κανόνα που έχω θέσει, για να αποτελεί ένα γεωγραφικό σημείο, σημείο – στόχο συστηματικής ανασκαφής, κριτήριο για την ταυτοποίηση του ως τέτοιου, είναι να αποτελεί σημείο αναφοράς με τρία τουλάχιστον ήδη γνωστά μνημεία.

– Η ευθεία που ενώνει το ναό του Απόλλωνα στις Συρακούσες με το Ασκληπιείο της Κω, διέρχεται ΑΚΡΙΒΏΣ από την κορυφή της Πυραμίδας του Ταϋγέτου!! Η ευθεία «ναός του Απόλλωνα στις Συρακούσες – Ασκληπιείο  Κω» έχει μήκος 1.063,62 χιλιόμετρα.

– Ισοσκελές είναι το τρίγωνο με κορυφή την Κόκκινη Πυραμίδα στη νεκρόπολη του Νταχσούρ της Αιγύπτου και πλευρές έως α) την Πυραμίδα του Ταϋγέτου και β) την Ακαδημία Πλάτωνος στην Αθήνα. Το ισοσκελές τρίγωνο έχει πλευρές μήκους 1.143,51  χιλιόμετρα (Κόκκινη Πυραμίδα – Πυραμίδα του Ταϋγέτου) και 1.143,51 χιλιόμετρα (Κόκκινη Πυραμίδα – Ακαδημία Πλάτωνος). Το εμβαδόν της επιφάνειας που καλύπτει είναι 95.267,75 τετραγωνικά χιλιόμετρα (pdf).

– Ισοσκελές είναι το τρίγωνο με κορυφή το ναό του Απόλλωνος του Διδυμαίου στην πόλη των Διδύμων της Τουρκίας και πλευρές έως α) την Πυραμίδα του Ταϋγέτου και β) τη στοά και την αρχαία αγορά του Ορχομενού Αρκαδίας. Το ισοσκελές τρίγωνο έχει πλευρές μήκους 437,85 χιλιόμετρα (ναός του Απόλλωνος του Διδυμαίου – Πυραμίδα του Ταϋγέτου) και  437,78 χιλιόμετρα (ναός του Απόλλωνος του Διδυμαίου – στοά Ορχομενού). Το εμβαδόν της επιφάνειας που καλύπτει είναι 18.711,17 τετραγωνικά χιλιόμετρα (pdf).

– Ισοσκελές είναι το τρίγωνο με κορυφή την αρχαία Τροία  και πλευρές έως α) την Πυραμίδα του Ταϋγέτου και β) το εργαστήριο του Φειδία στην αρχαία Ολυμπία. Το ισοσκελές τρίγωνο έχει πλευρές μήκους 476,12   χιλιόμετρα (αρχαία Τροία – Πυραμίδα του Ταϋγέτου) και  476,06 χιλιόμετρα (αρχαία Τροία – εργαστήριο του Φειδία στην αρχαία Ολυμπία). Το εμβαδόν της επιφάνειας που καλύπτει είναι 23.570,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα (pdf).

– Ισοσκελές είναι το τρίγωνο με κορυφή το ναό του Δία στη Δήλο και πλευρές έως α) την Πυραμίδα του Ταϋγέτου και β) τη στοά και την αρχαία αγορά του Ορχομενού Αρκαδίας. Το ισοσκελές τρίγωνο έχει πλευρές μήκους 263,82 χιλιόμετρα (Ναός του Δία στην Δήλο – Πυραμίδα του Ταϋγέτου) και 263,56 χιλιόμετρα (ναός του Δία στην Δήλο – στοά Ορχομενού). Το εμβαδόν της επιφάνειας που καλύπτει είναι 11.170,29 τετραγωνικά χιλιόμετρα (pdf).

– Ισοσκελές είναι το τρίγωνο με κορυφή το ναό το ναό του Οπλίτη Απόλλωνα στην Καρδίτσα και πλευρές έως α) την Πυραμίδα του Ταϋγέτου και β) το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Το ισοσκελές τρίγωνο έχει πλευρές μήκους  269,05  χιλιόμετρα (ναός του Οπλίτη Απόλλωνα στην Καρδίτσα – Πυραμίδα του Ταϋγέτου) και 268,4 χιλιόμετρα (ναός του Οπλίτη Απόλλωνα στην Καρδίτσα – ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο). Το εμβαδόν της επιφάνειας που καλύπτει είναι 21.367,96 τετραγωνικά χιλιόμετρα (pdf).

– Ισοσκελές είναι το τρίγωνο με κορυφή το αρχαίο θέατρο στο Θορικό Αττικής και πλευρές έως α) την Πυραμίδα του Ταϋγέτου και β) το αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης. Το ισοσκελές τρίγωνο έχει πλευρές μήκους  174,22 χιλιόμετρα (αρχαίο θέατρο Θορικού – Πυραμίδα του Ταϋγέτου) και 173,86 χιλιόμετρα (αρχαίο θέατρο Θορικού – αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης). Το εμβαδόν της επιφάνειας που καλύπτει είναι 4.693,32 τετραγωνικά χιλιόμετρα (pdf).

Βίντεο με τα 11 μνημεία που  πιστοποιούν την Πυραμίδα ως έργο ανθρώπινο, στη διεύθυνση https://vimeo.com/125286387

Προκύπτει, από τα παραπάνω, ότι η γεωπυραμίδα κατασκευάστηκε ως σημείο αναφοράς με 11 ναούς και μνημεία, έτσι  ώστε να μην καταλείπεται αμφιβολία για το ότι είναι έργο ανθρώπινο. Γιατί, όμως, να λαξεύσουν μια βουνοκορφή? Δεδομένου ότι έχουν χτίσει δεκάδες ναούς και μνημεία σε απόλυτη μεταξύ τους συμμετρία, γιατί να ταυτίσουν μια πυραμιδοειδή κατασκευή με μια βουνοκορφή? Γιατί να μην ορθώσουν μια ακόμα «κανονική» πυραμίδα, όπως η πυραμίδα του Ελληνικού, η πυραμίδα του Λυγουρίου, η πυραμίδα των Χανίων,  η «πυραμίδα της Κάμπιας» στην περιοχή της Νέας Επιδαύρου και η «πυραμίδα Νταλαμανάρα» στην περιοχή του Άργους? Ορθώσαν μια πυραμίδα σε υψόμετρο 2345 μέτρων (!), μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού του πολιτισμού μας?

– Το παράξενο, εδώ, είναι ότι η γεωπυραμίδα του Ταϋγέτου http://goo.gl/maps/Acs0y  βρίσκεται σε απόλυτη γεωγραφική ευθεία με την κορυφή του Ολύμπου http://goo.gl/maps/YsTVS  !! Η γεωπυραμίδα του Ταϋγέτου και η κορυφή του Ολύμπου βρίσκονται στις 22,3488 και 22,3489 μοίρες αντίστοιχα  γεωγραφικού ύψους!! Η ευθεία που ενώνει τις δυο κορυφές έχει μήκος 348,29 χιλιόμετρα.

1. Γνωρίζουμε  ότι η γεωπυραμίδα του Ταϋγέτου είναι και η  ψηλότερη κορυφή του Ταϋγέτου.  Άρα  η γεωπυραμίδα δεν «στήθηκε» με σκοπό την ευθυγράμμισή της με την κορυφή του Ολύμπου (αφού οι δύο κορυφές βρίσκονταν ήδη σε γεωγραφική ευθεία), αλλά λαξεύτηκε πάνω στην –προϋπάρχουσα- κορφή του Ταϋγέτου. Ένα λογικό συμπέρασμα είναι ότι, η κορυφή του Ταϋγέτου λαξεύτηκε από τους Αρχαίους Έλληνες με σκοπό να αναδειχθεί, πιθανόν για να τραβήξει την προσοχή του πολιτισμού μας. Γιατί όμως να λαξευτεί μια κορυφή βουνού και να μετατραπεί σε μνημείο? Ήθελαν μήπως να καταδείξουν ότι οι κορυφές των δυο βουνών, του Ολύμπου και του Ταϋγέτου, βρίσκονται στο ίδιο ακριβώς γεωγραφικό ύψος? Και αν ναι, για ποιο λόγο? Ή πρόκειται απλώς για σύμπτωση? 

2. Οι άνω των 2800 μέτρων κορυφές του Ολύμπου, είναι 5. Με κατεύθυνση από δυτικά, η πρώτη βρίσκεται στα 2.873,4 μέτρα , η δεύτερη στα 2.836,8 μέτρα, η τρίτη στα 2.872,8 μέτρα , η τέταρτη στα 2.842,2 μέτρα και η πέμπτη στα 2.881,9 μέτρα. Η πρώτη απέχει από  τη δεύτερη 665,24 μέτρα, η δεύτερη από την  τρίτη 324,34 μέτρα, η τρίτη από την τέταρτη 211,4 μέτρα και η τέταρτη από την πέμπτη 156,24 μέτρα. Αν και πρακτικά η Πυραμίδα του Ταϋγέτου βρίσκεται στην ιδία γεωγραφική ευθεία και με τις πέντε, ωστόσο, με αυστηρά μαθηματικά γεωγραφικά κριτήρια, στο ίδιο ακριβώς γεωγραφικό ύψος βρίσκεται με την πρώτη, αυτή με υψόμετρο 2.873,4 μέτρων, που βρίσκεται στις 22,3489 μοίρες γεωγραφικού ύψους (η Πυραμίδα του Ταϋγέτου βρίσκεται στις 22,3488). Δεδομένου ότι οι άνω των 2800 μέτρων κορυφές του Ολύμπου είναι 5, το γεγονός ότι η Πυραμίδα του Ταϋγέτου βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς γεωγραφικό ύψος με τη μια, θα μπορούσε να είναι καθαρά συμπτωματικό. Στην περίπτωση αυτή δεν θα υπήρχε προφανής λόγος συσχετισμού ενός μνημείου με ένα φυσικό γεωγραφικό σημείο, όπως εν προκειμένω η κορυφή ενός βουνού. Εκτός αν… 

3. Ο ναός της Αφαίας στην Αίγινα http://goo.gl/maps/hjxTV  βρίσκεται σε απόλυτη γεωγραφική ευθεία με την ψηλότερη  κορυφή του Όρους Αίτνα (στη Σικελία) και συγκεκριμένα,  με τον βόρειο κρατήρα του ηφαιστείου, αυτόν που βρίσκεται σε  υψόμετρο 3350,3 μέτρων http://goo.gl/maps/Tl5IC  !!! Ο ναός της Αφαίας και ο βόρειος κρατήρας του ηφαιστείου της Αίτνας βρίσκονται ακριβώς στις 37,7543  μοίρες γεωγραφικού πλάτους!! Η ευθεία που ενώνει την κορυφή της Αίτνας με το ναό της Αφαίας στην Αίγινα έχει μήκος 751,16 χιλιόμετρα. Και για να μην καταλείπεται αμφιβολία  ότι η τοποθέτηση του ναού της Αφαίας στο ίδιο ακριβώς γεωγραφικό πλάτος με την κορυφή της Αίτνας δεν είναι τυχαία, ενώνουν τον ναό της Αφαίας (και) με την κορυφή του Ολύμπου (!) ως εξής:  η ευθεία που ενώνει το ναό της Αφαίας με  την κορυφή του Ολύμπου (σ.σ. την ίδια κορυφή που βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό ύψος με την Πυραμίδα του Ταϋγέτου), διέρχεται ακριβώς, από το αρχαίο θέατρο Φθιωτιδών Θηβών και από Καβείριο Θηβών! Επίσης, διέρχεται στα 980 μέτρα από τις αρχαίες Φέρες και στα 1,34 χιλιόμετρα από τις αρχαίες Πλαταιές! Πάνω στην ευθεία αυτή, που έχει μήκος 751,16 χιλιόμετρα, τα μεσοδιαστήματα “Φέρες – θέατρο Φθιωτιδών Θηβών” και “Καβείριο Θηβών – αρχαίες Πλαταιές” είναι ίσα (“Φέρες – θέατρο Φθιωτιδών Θηβών” =  11,11 χιλιόμετρα και “Καβείριο Θηβών – αρχαίες Πλαταιές” = 11,25 χιλιόμετρα)! Για να επιβεβαιωθεί η απόλυτη ακρίβεια των μετρήσεων, οι μετρήσεις επαναλαμβάνονται με χάρτες Google Sat, Google Terrain, Microsoft Bing Aerial, Soviet Military Maps, OppenStreetMap και Open Cycle Maps. Βίντεο για τον ναό της Αφαίας ως σημείου αναφοράς με τις κορυφές των όρων Αίτνας και Ολύμπου, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση http://youtu.be/eux-gPb3vVQ

Είναι λοιπόν προφανές, ότι ο Μεγάλος Αυτός Πολιτισμός θέλησε να συσχετίσει τους ναούς και τα μνημεία του (και) με φυσικά γεωγραφικά σημεία, θέλοντας, στην προκείμενη περίπτωση, να υποδείξει στον πολιτισμό μας τις κορυφές των βουνών. Το ερώτημα  είναι, για ποιο λόγο…

Η απάντηση μοιάζει αδιανόητη: Φαίνεται να υπάρχει φυσικομαθηματικός ΚΑΝΌΝΑΣ ΑΡΜΟΝΊΑΣ που διέπει τη δημιουργία και την εξέλιξη της μορφολογίας του γήινου ανάγλυφου! Αυτό καταδεικνύουν μετρήσεις στο ευρωπαϊκό γήινο ανάγλυφο. Στο αδιανόητο αυτό εύρημα, το οποίο επιβεβαιώνουν οι εμπορικές εκδόσεις  συστημάτων γεωεντοπισμού και οι χάρτες Google Sat, Google Terrain, Microsoft Bing Aerial, Soviet Military Maps, OppenStreetMap και Open Cycle Maps, θα ήταν αδύνατο να φτάσει ο πολιτισμός μας, αν η Πυραμίδα του Ταϋγέτου δεν έδειχνε την ψηλότερη κορυφή του Όλυμπου.

Τα 11 μνημεία που  πιστοποιούν την Πυραμίδα ως έργο ανθρώπινο

Ισοσκελές τρίγωνο 1: Κόκκινη Πυραμίδα στη νεκρόπολη του Νταχσούρ της Αιγύπτου και πλευρές έως –  Πυραμίδα του Ταϋγέτου –  Ακαδημία Πλάτωνος στην Αθήνα

image

image

image

image

Ισοσκελές τρίγωνο 2: ναός του Απόλλωνος του Διδυμαίου στην πόλη των Διδύμων της Τουρκίας – Πυραμίδα του Ταϋγέτου – στοά του Ορχομενού Αρκαδίας

image

image

image

image

Ισοσκελές τρίγωνο 3: αρχαία Τροία –  Πυραμίδα του Ταϋγέτου – εργαστήριο του Φειδία στην αρχαία Ολυμπία.

image

image

image

Ισοσκελές τρίγωνο 4: ναός του Δία στη Δήλο – Πυραμίδα του Ταϋγέτου – στοά του Ορχομενού Αρκαδίας.

image

image

image

image

Ισοσκελές τρίγωνο 5: ναός του Οπλίτη Απόλλωνα στην Καρδίτσα – Πυραμίδα του Ταϋγέτου – το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

image

image

image

image

Ισοσκελές τρίγωνο 6: αρχαίο θέατρο στο Θορικό Αττικής – Πυραμίδα του Ταϋγέτου –  αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης

image

image

image

image

Ευθεία που ενώνει τον ναό του Απόλλωνα στις Συρακούσες και τον Ναό του Απόλλωνος Διδυμαίου στα Δίδυμα της Τουρκίας και διέρχεται από την Πυραμίδα του Ταϋγέτου

image

image

image

image

Η ευθεία » Πυραμίδα του Ταϋγέτου – κορυφή του Ολύμπου»

image

image

image

Η ευθεία «κορυφή όρους Αίτνα – ναός της Αφαίας στην Αίγινα»

image

image

image

Advertisements